Elsi Spanoghe, Sopraan

Elsi Spanoghe werd geboren te Antwerpen in 1991.  Reeds op jonge leeftijd ontplooide zij zich muzikaal bij Kaat Van Bouwel, bij wie ze viool volgde (1998-2007) aan de “Academie voor Muziek, Woord en Dans” te Beveren. Op haar zestiende startte zij een zangopleiding aan dezelfde school.  Al snel bleek dit haar grote passie te zijn.

In 2009 begon zij haar zangstudies aan het “LUCA School of Arts”, campus Lemmens te Leuven in de klas van Gerda Lombaerts en later ook Dina Grossberger en Johan Uytterschaut.  In 2014 behaalde ze haar Master in de klassieke zang met grote onderscheiding.  Ook behaalde zij aan de “Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans” te Lier een getuigschrift van koordirectie, eveneens met grote onderscheiding.

Ze nam actief deel aan masterclasses met o.a. Maarten Koningsberger (2012/2014 – LUCA School of Arts) en Tom Krause (2013 - Universität Mozarteum Salzburg).

Als soliste verzorgde zij al meerdere concerten en gelegenheidsvieringen.  In februari 2014 vertolkte zij de rol van Flora in “The Turn of the Screw” van Benjamin Britten voor de operaklas van LUCA School of Arts.  In mei 2014 concerteerde zij met het symfonieorkest van LUCA School of Arts o.l.v. Ivan Meylemans. In november 2014 zong zij de sopraansolo van het “Te Deum” van Marc-Antoine Charpentier samen met het koor Dennegalm (Keerbergen) en het kamerorkest La Passione (Lier) o.l.v. Koen Vits.  In april 2015 interpreteerde zij de sopraansolo uit de “Mis voor Ongelovigen”, een creatie van Jeroen D’hoe op het muziekfestival l’Avventura te Tilburg (NE).

Na haar concertreis doorheen China (Beijing, Wuhan, Chengdu) met het Arenbergorkest o.l.v. Kevin Hendrickx waar zij zong voor volle zalen van 8000 man, had het  najaar van 2015 nog meer in petto voor deze jonge sopraan. In oktober en november zong zij de sopraansolo uit het “Requiem” van John Rutter and Gabriel Fauré. Eind november interpreteerde zij de rol van Susanna uit “Le nozze di Figaro” van W.A. Mozart in samenwerking met de operaklas, koor en symfonisch orkest van LUCA School of Arts o.l.v. Ivan Meylemans.

In 2017 behaalde zij het postgraduaat 'Kinder- en jeugdkoordirectie' aan het Koninklijk Conservatorium - AP Hogeschool te Antwerpen. 

Zij is als leerkracht verbonden aan de SAMW Tielt en Kunstacademie Vlaamse Ardennen voor zang en koor. 

Sinds mei 2018 is zij de nieuwe dirigente van het Desselgemse volwassenenkoor 'Qui vive'. 

Momenteel laat zij zich verder coachen door Gerda Lombaerts en Catherine Vandevelde.

Elsi Spanoghe